Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies

ALS HET WEERLICHT

ALS HET WEERLICHT
Ficha técnica
Editorial:
RIET VANLOO
ISBN:
9783962460396
Idioma:
HOLANDÉS
Formato:
EPUB
DRM:
Si
Tagus

9,49 €
Comprar

Turnhout, mei 1940. De moeder van de 7-jarige Hermina beslist om te vluchten naar Frankrijk met de vrouwen en kinderen van de familie; de mannen zijn gemobiliseerd. Vanaf dat moment neemt het leven van het kleine meisje een onvoorziene maar definitieve wending, want ?een oorlog vergeet je nooit?. We volgen Hermina (Mien) van haar 7de tot haar 17de, dus ook nog in de na-oorlogse jaren waarin de vrachtwagen van haar vader haar belangrijkste leerschool wordt.
Als het weerlicht is een verhaal over de gruwel en absurditeit van oorlog en hoe een mensenleven erdoor wordt bepaald, tevens een verhaal over een zeer hechte vader-dochterband. Riet Vanloo slaagt er telkens weer in om van een ?gewoon verhaal? een beklijvende roman te maken. Pure vertelkunst.

Diane Broeckhoven: Riet Vanloo heeft een neus voor alles wat beweegt in de plooien van het leven. Ze schrijft er verhalen over met een scherpe pen en met een groot inlevingsvermogen. In Als het weerlicht lezen we over de verbondenheid van een vader en zijn dochter, over het Vlaanderen van weleer, over kleine dingen die het leven groots maken. Het is geschiedenis op menselijke maat: ontroerend en herkenbaar.