Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies

CATALANS I ESCOCESOS

CATALANS I ESCOCESOS
Ficha técnica
Editorial:
ROSA VENTS
ISBN:
9788416930869
Idioma:
CATALÁN
Formato:
EPUB
DRM:
Si
Tagus

Descuento:

-17%

Antes:

13,30 €

Despues:

10,99 €
Comprar

La història de Catalunya i la d'Escòcia, des de l'edat mitjana fins als referèndums d'independència, de la mà del distingit historiador John H. Elliott.

John H. Elliott explora les arrels d'un dels problemes contemporanis més apressants d'Europa. En aquest esperat i elegant retorn al tema d'un dels seus llibres clau, La revolta catalana, l'autor examina les similituds i els contrastos entre les experiències escocesa i catalana al llarg de cinc-cents anys: partint dels matrimonis reials que van provocar la unió amb els seus veïns més poderosos, Anglaterra i Castella respectivament, ressegueix la seva història a través dels segles, des del final de l'edat mitjana fins als dramàtics esdeveniments recents.

Elliott analitza els factors polítics, econòmics, socials, culturals i emocionals que separen els escocesos i els catalans de les nacions, més grans, a les que els seus destins els van unir. I, a més, aporta una nova mirada al caràcter i el desenvolupament del nacionalisme europeu, la naturalesa del separatisme i el sentiment de greuge subjacent a les aspiracions secessionistes que van conduir al referèndum escocès del 2014 i al català de l'1 d'octubre de 2017, amb la consegüent declaració unilateral, i fallida, d'una república catalana independent.

La crítica ha dit...
«Una història comparada sense precedents i escrupolosament imparcial.»
The Economist

«Una gran contribució a l'estudi de cinc segles d'històries conflictives i de desacords dramàtics, la culminació de dècades d'estudi al més alt nivell de la història de les societats hispànica, britànica, europea i mundial.»
Josep M. Fradera, Universitat Pompeu Fabra

«Formidable. Elliott desentranya la complexitat canviant i tortuosa del tema amb la fluïdesa i l'amenitat a què els seus lectors estan acostumats.»
Xavier Gil, Universitat de Barcelona

«Cap altre historiador viu podria igualar aquesta obra mestra d'història narrativa i comparada.»
John Robertson, Universitat de Cambridge

«Fascinant i oportú. Si es vol comprendre Escòcia i Catalunya en el marc més ampli de la crisi de la política dominant, aquest llibre fabulós és ideal per començar.»
Donald MacCraild, Times Higher Education Supplement

Otros libros del autor

CATALANES Y ESCOCESES
-17%
Titulo del libro
CATALANES Y ESCOCESES
JOHN H. ELLIOTT

13,30 €10,99 €

ESPAÑA Y SU MUNDO (1500-1700)
-17%
Titulo del libro
ESPAÑA Y SU MUNDO (1500-1700)
JOHN H. ELLIOTT

12,09 €9,99 €

IMPERIOS DEL MUNDO ATLÁNTICO
-17%
Titulo del libro
IMPERIOS DEL MUNDO ATLÁNTICO
JOHN H. ELLIOTT

12,09 €9,99 €

JOHN H. ELLIOTT

John H. Elliott és regius professor emeritus d'Història a la universitat d'Oxford. Ha estat guardonat amb el premi Wolfson d'Història, el premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials i el premi Balzan d'Història, entre d'altres distincions. Entre els seus nombrosos llibres traduïts al català i al castellà cal esmentar La revolta catalana, 1598-1640: un estudi sobre la decadència d'Espanya (Universitat de València, 2006), El mundo de los validos (Taurus, 1999), El Conde-Duque de Olivares: el político en una época de decadencia (Crítica, 2005), Un palacio para el Rey (Taurus, 2016) amb Jonathan Brown, España y su mundo (1500-1700) (Taurus, 2007), Imperios del mundo atlántico. España y Gran Bretaña en América (1492-1830) (Taurus, 2006) i Haciendo historia (Taurus, 2012).