Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies

DE PAUS VAN SATAN

DE PAUS VAN SATAN
Ficha técnica
Editorial:
PATRICK BERNAUW EN PHILIP COPPENS
ISBN:
cdlxi00343035
Idioma:
HOLANDÉS
Formato:
EPUB
DRM:
Si
Tagus

9,99 €
Comprar

De 19de eeuwse auteur Joris-Karl Huysmans werkte eigenlijk voor de Franse geheime dienst. Hij infiltreerde in het satanistische milieu van Parijs en kwam er op het spoor van de "Paus van Satan". Deze oppersatanist, die de komst van de Antichrist moest voorbereiden, bleek niemand minder te zijn dan de kapelaan van de Basiliek van het Heilig Bloed in Brugge, Louis Van Haecke. En zo belandde Huysmans in "Bruges-la-Morte", de stad die door de Tempeliers ooit was voorbestemd om het Jeruzalem van het Westen te worden.

Huysmans schreef een ophefmakende roman over zijn afdaling in een zwartmagische onderwereld, "Là-Bas". Maar daardoor raakte hij ook betrokken in een ware Oorlog der Magiërs en kwam hij terecht in een occult wespennest, waarin figuren als Nostradamus en Jack the Ripper hun rol speelden. Zo ontdekte hij ook dat het geheim van de afstammelingen van Jezus Christus en Maria Magdalena niet werd bewaard in Rennes-le-Château, in het zonnige zuiden van Frankrijk, maar een heel stuk noordelijker: in Brugge en in Orval.

Patrick Bernauw oogstte veel succes met zijn historische faction thrillers in "Mysterieus België": "Het Bloed van het Lam" (over de mysteries van het Lam Gods), "Nostradamus in Orval", "Het Illuminati Complot" (over de moord op Albert I) en "De Zaak Louis XVII". Philip Coppens is de auteur van tal van non-fictieboeken over historische mysteries, in meerdere talen verschenen. Hij was gehuwd met Kathleen McGowan, bestsellerauteur van "Het Magdalena Mysterie" en in Vlaanderen en Nederland vooral bekend van "De Da Vinci Code Ontcijferd".

Philip - of Filip - Coppens overleed in 2012 aan een zeldzame en agressieve kanker. De "Paus van Satan" verscheen oorspronkelijk in druk bij uitgeverij Manteau, in 2011. Deze ebook-uitgave wordt opgedragen aan zijn nagedachtenis.

"Ik strompelde weg, niets wijzer geworden, met een hoofd vol pijn en verse vragen.
In mijn queeste naar de Graal was ik naar Bruges-la-Morte gekomen.
En wat had ik gevonden?
Stilte.
Alleen Stilte.
En antwoorden die beter onuitgesproken bleven."