Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies

INFORME SOBRE CATALUNYA

INFORME SOBRE CATALUNYA
Ficha técnica
Editorial:
ROSA VENTS
ISBN:
9788416930975
Idioma:
CATALÁN
Formato:
EPUB
DRM:
Si
Tagus

Descuento:

-17%

Antes:

10,88 €

Despues:

8,99 €
Comprar

Informe sobre Catalunya indaga, des de la perspectiva històrica, els motius que han portat Catalunya a la situació actual, i intenta respondre les preguntes sobre què va passar, en quin ordre i amb quins resultats, cosa que obliga l'autor a remuntar-se, en un apassionant recorregut, fins l'any 777, quan un fet que va tenir lloc al nord d'Alemanya va acabar marcant el curs de la història catalana.

«Tretze segles d'història serveixen per entendre que determinades exigències de Catalunya tenen unes arrels més profundes del quesovint s'afirma. És un poble amb un afany de discrepància amb l'autoritat, ja vingui d'un rei franc del segle IX o d'un polític del segle XX
José Enrique Ruiz-Domènec

Com a conseqüència dels esdeveniments dels darrers anys, una part de la societat catalana ha optat per la ironia i una altra per la il·lusió per la República: és l'efecte de les emocions, esperances i conviccions col·lectives, però també de les decepcions, els enganys i les mentides. I en aquest informe detallat sobre el món vital de Catalunya en els darrers tretze segles, el lector trobarà la resposta a la pregunta que sovint ens plantegem: «Què ens passa?».

Amb rigor i de manera amena, com en una òpera en tres actes, en aquest llibre es descriu com es va forjar un estil de vida i un amor a la terra, la casa i la família als confins del Regne franc fins a aconseguir el reconeixement amb el nom de Catalunya; després s'analitza la creació de la Corona d'Aragó, en què Catalunya va intentar encaixar les seves institucions i formes de govern amb més o menys encert; i finalment, es narra el desenllaç que es va produir quan ser i no ser Espanya es va convertir en el fonament de la realitat catalana, en el motiu de la divisió de la seva societat i en l'estímul de diverses recuperacions del passat. Tot això per arribar a avui dia, quan el caràcter històric de molts temes que plantegen els polítics reclama recórrer sense dilació als historiadors per fer-ne un bon diagnòstic.

Otros libros del autor

INFORME SOBRE CATALUÑA
-17%
Titulo del libro
INFORME SOBRE CATALUÑA
JOSÉ ENRIQUE RUIZ-DOMÈNEC

10,88 €8,99 €

ESPAÑA, UNA  NUEVA HISTORIA.
Titulo del libro
ESPAÑA, UNA NUEVA HISTORIA.
JOSÉ ENRIQUE RUIZ-DOMÈNEC

7,99 €

LA TRAMA DEL PASADO
Titulo del libro
LA TRAMA DEL PASADO
JOSÉ ENRIQUE RUIZ-DOMÈNEC

11,99 €

JOSé ENRIQUE RUIZ-DOMèNEC

José Enrique Ruiz-Domènec (Granada, 1948) es escritor y académico; ha sido profesor visitante en numerosas universidades europeas y americanas, además de catedrático de Historia Medieval en la Universidad Autónoma de Barcelona desde 1969 hasta el presente. Ejerce de editor de Historia. National Geographic. Obtuvo el Premio Ciudad de Barcelona de ensayo por El reto del historiador, y fue finalista del Prix du Livre Européen con Europa. Las claves de su historia.