Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies

TOMATENBINGO EN ANDERE SOCIOLOGISCHE ESSAYS

TOMATENBINGO EN ANDERE SOCIOLOGISCHE ESSAYS
Ficha técnica
Editorial:
ELLIE SMOLENAARS
ISBN:
9789491690013
Idioma:
HOLANDÉS
Formato:
EPUB
DRM:
Si
Tagus

5,99 €
Comprar

Kun je vol empathie onder de daklozen leven? Heeft bevolkingskrimp ook voordelen? Wat is pensioen eigenlijk voor een vreemde uitvinding? Vijf sociologische essays geven antwoord op deze en andere vragen. Soms speels, soms activistisch en altijd serieus geïnspireerd door kennis van klassieke schrijvers en actuele sociologen. Voor iedereen met kennishonger naar onze complexe sociale kosmos.

In de 'Cursus selectieve empathie in Parijs en Londen' leren we met George Orwell hoe je empathie verwerft door in de horeca te werken en met daklozen te leven. 'Tomatenbingo' roept op tot het construeren van een gonzende marktplaats waar mensen zich bevrijden van hun magere consumentenrol. In 'Bevolkingskrimp heeft ook voordelen' zien we hoe mensen curieus genoeg erg verrast zijn over de gevolgen van demografische constructies die ze zelf veroorzaken. Bismarck inspireert met een excellente negentiende-eeuwse pensioenfilosofie die naadloos past in hedendaags levensloopdesign. En 'Ontnuchterd engagement' bevat een door crisis geïnspireerd pleidooi voor leefwereld-engagement en toont waarom de toekomst van de moraal niet in een smartphone of gadget steekt.

Otros libros del autor

VERGETEN SOCIOLOGIE
Titulo del libro
VERGETEN SOCIOLOGIE
ELLIE SMOLENAARS

5,99 €

HET TEMPERAMENT VAN DE HOMO SOCIOLOGICUS
Titulo del libro
HET TEMPERAMENT VAN DE HOMO SOCIOLOGICUS
ELLIE SMOLENAARS

2,99 €