Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies

VERGETEN SOCIOLOGIE

VERGETEN SOCIOLOGIE
Ficha técnica
Editorial:
ELLIE SMOLENAARS
ISBN:
9789491690020
Idioma:
HOLANDÉS
Formato:
EPUB
DRM:
Si
Tagus

5,99 €
Comprar

Vergeten Sociologie bespreekt onbekendere boeken van Nederlandse sociaal-wetenschappers en is geïnspireerd op de columns van de Poolse schrijfster Wislawa Szymborska (1923-2012), verzameld in Onverplichte lectuur. Deze 21 columns verschenen eerder in Sociologie Magazine (2009-2014).

Vergeten Sociologie is een reis door verlaten geraakte gebieden der Nederlandse sociologie. De 21 columns bieden antwoord op vragen als: Hoe repareren we het 'sympathieverband' van de samenleving? Wat moeten we lezen nu alles beschikbaar is? En moeten we anderen onze favoriete verblijfplaats wel toevertrouwen? Ook zijn er praktische ontdekkingen, zoals dat het nuttig is een ham in huis te hebben voor een eventuele begrafenis. Of hoe het mogelijk is elkaar eerst uit te schelden om daarna ridderlijk te dineren. Snelle lezers genieten bovendien van een samenvatting van de geschiedenis van de Nederlandse sociologie in slechts één alinea. In Vergeten Sociologie is elk boek opnieuw een ontdekking en een gevaarlijk kennisjuweel.

Besproken auteurs o.a.: Jo Boer; C.I. Dessaur; Milikowski; Fred Polak; Annie Romein-Verschoor; Kars Veling; Johan Goudsblom; Leo Rademaker; Norbert Elias; Anil Ramdas; Lau Mazirel; Johan Huizinga; Frederik Van Heek; Marja Gastelaars; Siegwart Lindenberg en Frans Stokman.

Otros libros del autor

TOMATENBINGO EN ANDERE SOCIOLOGISCHE ESSAYS
Titulo del libro
TOMATENBINGO EN ANDERE SOCIOLOGISCHE ESSAYS
ELLIE SMOLENAARS

5,99 €

HET TEMPERAMENT VAN DE HOMO SOCIOLOGICUS
Titulo del libro
HET TEMPERAMENT VAN DE HOMO SOCIOLOGICUS
ELLIE SMOLENAARS

2,99 €